Een dag uit het leven van een illustratief ontwerper

6.45 Wekker 
Ok, misschien spring ik niet elke dag fris en fruitig uit bed, maar ik ben zeker te weten een ochtend persoon. ’S avonds kan ik niet wachten tot het de volgende dag is en ik verder kan met leuke opdrachten en ideeën uitwerken. Kortom ik kijk uit naar mijn werk en sta op tijd op. 

7.30 Wandeling naar werkplek met hond Pros 
Franse Basset Pros loopt elke dag met mij mee naar mijn werkplek in de binnenstad van Enschede. Op Instagram ken je hem misschien ook wel als #mrPros. Het is een rustige speurhond die het liefst met zijn neus op de grond sporen volgt. En er valt nogal wat te snuffen in de stad… We hebben geen vaste route. Afhankelijk van het weer en mijn enthousiasme loop ik door verschillende wijken of langs parken. Een fris begin van de dag! 

8.10 Thee 
Waar zou ik zijn zonder een kopje thee? In mijn werkplek in Enschede staat in de ruimte een grote bar, hier hebben we veel vintage kopjes en theesoorten verzameld. Natuurlijk is er ook koffie voor de liefhebber.

8.15 Illustratief ontwerp uren 
In de ochtend ben ik bezig met werk voor klanten, ongestoord werk ik een aantal uur aan projecten. Ook Pros heeft zijn vaste ritueel; slapen voor de kachel. 

12.00 Administratie rondje 
Mail en het noodzakelijke projectmanagement. Ik gebruik elke dag mijn Evernote systeem om communcatie en planning rond projecten te bewaken en bewaren. Tijd om even op Instagram te neuzen. 

12.30 Lunch 
Gezond eten is belangrijk om fit te blijven. Een restje avondeten, boekweit pannenkoeken, soep in een thermosfles.. mmm! Maar als het even niet gelukt is met de voorbereiding is er gelukkig ook een bakker, saladebar en een Bagels & Beans om de hoek. 

13.00 Visuele strategie sessie met klant 
Er staat een visuele strategie sessie op het programma. De kickstart van een leuk project, het ontwikkelen van een online programma. Ik ga het website ontwerp maken. Als onderdeel van de huisstijl heb ik al eerder illustraties gemaakt. Deze illustraties komen terug op de website en er zullen ook nieuwe illustraties gemaakt worden. Een mooi combinatie; illustratief ontwerp. 

15.15 Thee 
Even bijkletsen met collega’s op de werkplek. Waar zijn zij mee bezig? Wat vinden ze van mijn nieuwe ontwerpen? 

15.45 Telefoon
Nog even een laatste telefoontje naar Marieke, met haar organiseer ik een Drawing night in De Garage, mijn werkplek in Enschede. Er hebben zich al 8 dames aangemeld. Wij hebben er zin in! 

Niet elke dag ziet er hetzelfde uit. Het is een afwisseling van illustreren, ontwerpen, afspraken, lunches, telefoontjes, administratie, marketing activiteiten en netwerken. Ondernemer zijn bevalt mij ontzettend goed. Vrijheid om dagen zelf in te delen, illustratieve ontwerpen maken.. Ik klaag niet! Wil je weten wat ik precies doe en maak? Kijk dan in mijn portfolio

“In maart 2018 bestaat mijn bedrijf vijf jaar. Houd mijn blog en Instagram in de gaten, want er komen leuke acties aan!  „

-- José Boekema


16 januari 2018 | José Boekema


Over José Boekema

Ik ben José, ondernemer, illustratief ontwerper en verrukt over illustraties en een goed ontwerp dat inspireert, verbindt en jouw verhaal vertelt. Graag neem ik je mee in een creatief proces: van visueel plan tot de realisatie. Het resultaat? Een eigen stijl die jouw product, dienst of boodschap in de spotlight zet. Laten we beginnen.