Presentatie nieuwe jubileum collectie!

Dubbel feest: nieuwe collectie en 5 jaar José Boekema

Afgelopen donderdag vierde ik het 5-jarig bestaan van mijn bedrijf en lanceerde mijn nieuwe keukencollectie Cook & Color. Dubbel feest dus. Samen met klanten, relaties en andere lieve mensen keek ik terug op 5 jaar illustratief ontwerp en blikte vooruit op mijn plannen.

 

Vijf jaar illustratief ontwerper wilde ik vieren met een collectie producten die ik zelf graag zou willen gebruiken. Ik houd van koken, gezond eten, kookboeken en gezellig tafelen. In mijn eigen huist vind je niet extreem veel kleur, maar hier en daar vind je opvallende items die je dag vrolijker maken. Geïnspireerd door de quote: 

“There is no beauty without some strangeness „

Het leek me geweldig een textiel collectie te ontwerpen, ontworpen en gemaakt in Enschede. Het thema: ‘enjoy everyday life’, staat centraal in mijn nieuwe collectie. Ik maakte ontwerpen voor theedoeken, schorten, boodschappenlijstjes, maaltijdplanners en posters. Ze brengen kleur en gezelligheid in je keuken. Met vrolijke illustraties geïnspireerd op de natuur en een grote rol voor het goudgele bolletje de Craspedia.

HET BEGINT MET EEN IDEE
In de zomer van 2017 ben ik begonnen met de eerste ideeën voor de collectie. Ik ging op onderzoek uit naar trends en welke producten ik zou willen maken. Vervolgens ging ik kijken naar bestaande collecties op de markt en deed een onderzoek naar texiel en prijzen. Ik volgde de online cursus 'Home decor collecties' van Make Art That Sells en leerde veel over welke ontwerpen wel of niet geschikt zijn voor een collectie. 

KLEURENPALET KIEZEN 
Naast trendkleuren heb ik mijn favoriete kleuren gekozen voor de collectie. Je ziet ze ook terug in het ontwerp van mijn nieuwe website. Mint, geel, roze, grijs etc. Vervolgens ging ik aan de slag met de ontwerpen. 

VAN STOF TOT THEEDOEK 
Na een zoektocht vond ik een geschikte drukkerij om stof in kleine oplage mee te drukken. Een spannend moment als de ontwerpen zijn opgestuurd en je wacht op de eerste meters stof... 

VAN THEEDOEK TOT COLLECTIE

Nadat de eerste samples waren goed gekeurd kon ik gaan nadenken over verpakkingen, labels en de collectie presentatie. Met veel plezier heb ik ontwerpen gemaakt voor de labels en uitgezocht hoe alles zo handig en efficient mogelijk gevouwen kon worden! 

De eerste schorten en theedoeken lagen klaar voor de presentatie. Tot slot ontwierp ik de bijbehorende maaltijdplanner en boodschappenlijstjes. Met de maaltijdplanner kan je een week vooruit plannen, van ontbijt, diner tot tussendoortjes. Heel handig, bijvoorbeeld als je elke week online boodschappen doet en graag een week vooruit denkt. 

BESTELLEN 

Bestellen kan binnenkort in mijn nieuwe webshop. Ik hou je natuurlijk op de hoogte. Nu al vragen of een pre-order plaatsen? Mail me op info@joseboekema.nl.

Ook komt er nog een leuke jubileumactie aan. Als eerste op de hoogte zijn? Volg me dan op Instagram @joseboekema.


19 maart 2018 | José Boekema


Over José Boekema

Ik ben José, ondernemer, illustratief ontwerper en verrukt over illustraties en een goed ontwerp dat inspireert, verbindt en jouw verhaal vertelt. Graag neem ik je mee in een creatief proces: van visueel plan tot de realisatie. Het resultaat? Een eigen stijl die jouw product, dienst of boodschap in de spotlight zet. Laten we beginnen.