Tijd om bij te praten!

Er is nieuws, dit voorjaar ben ik bevallen van een prachtige dochter. Na een lang en fijn verlof ben ik weer aan het werk. En er komt nog meer uitbreiding aan.. bedrijfsuitbreiding om precies te zijn. In dit blog vind je inspiratie voor het komende seizoen, een glimpje van de nieuwe plannen en natuurlijk een fotootje van Fiene. 

Een meisje! Mae Josefiene 


Rond mijn verlof stond natuurlijk alles in het teken van de baby.. Ook mijn ontwerpen. Voor tijdschrift Eva maakte ik een baby special, met leuke kleertjes, voorleesboeken en babytrends. Het magazine met de inspiratie spreads verschijnt dit najaar. En natuurlijk ontwierp ik het geboortekaartje van Fiene, met een patroontje in de kleuren van haar kamer en haar naam en tekst in lettertype 'Josefine'. Uiteraard kan ik niet wachten tot we samen kunnen tekenen!    

Trend purpose full - afbeeldingen: Nynne Schroder, Minh Pham 

INSPIRATIE

Een van de trends die je dit najaar voorbij ziet komen is Purpose full. Ik zou deze trend omschrijven als luxueus minimalisme. Geen overdaad of gekke dingen, maar de producten die je in je dagelijks leven gebruikt, die zijn met zorg zijn uitgekozen en gemaakt. Met veel natuurlijke materialen en Scandinavische invloeden. Zowel in ontwerp als in lifestyle. Denk aan gebruiken zoals Hygge, de Deense levenskunst. Er is blijvende aandacht voor duurzame producten en diensten. Het maakproces is belangrijk, net als de duurzaamheid en esthetiek. 

Notebook Internet Marketing Studio 

Voorbeeld - Een van mijn klanten die deze trend al ver vooruit was, is Kirsten van Internet Marketing Studio. Zij vroeg mij een persoonlijk notitieboek te ontwerpen. Niet een gewoon notitieboek, maar een duurzaam, uitwisbaar notitieboek. Je kunt hier in schrijven met een whiteboard pen. Een inspirerend relatiegeschenk, met geïllustreerde quotes die passen bij haar bedrijf. Zelf gebruik ik hem nu een paar maanden en ik ben heel enthousiast over het gebruik. Van belangrijke notities maak ik een foto en sla ik vervolgens op in de klant of projectmap. De rest wis ik uit. Bijkomend voordeel voor Kirsten, op deze manier wordt ik elke dag herinnert aan haar bedrijf, een dubbel duurzaam cadeau dus! ;) 

Samen een bedrijf starten 

Er staat veel te gebeuren... Bedrijfsuitbreiding, of eigenlijk, een nieuw bedrijf! Samen met Jurgen Wentzel, ook wel bekend als de vader van Fiene, een fantastische dirigent, liefhebber van Kip Caravans en creatief brein achter veel van onze projecten, start ik een bedrijf. We helpen ondernemers met het tastbaar maken van hun ideeën. Bedrijven die toe zijn aan de volgende stap om een betere ondernemer te worden. Voor degene die meer en de juiste klanten willen aantrekken, die zich verbonden willen voelen met hun merk. Met hen gaan we aan de slag met de visuele identiteit, zodat hun bedrijf een eigen stijl ontwikkelt die past als een fijne jas. 

De naam verklappen we nog niet. (Er is wel een hint te zien op de bovenstaande afbeelding) Binnenkort meer over deze nieuwe samenwerking! Note: Bedrijf José Boekema zal blijven bestaan. Voor illustraties kun je hier terecht. En in mijn shop voor producten die plezier geven aan je dagelijkse leven. 

Zin om live bij te praten? Ik ben benieuwd wat er allemaal is gebeurd met jou en je bedrijf! Stuur me gerust een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk en maken we een afspraak! 

Hartelijke groet,
José


10 september 2019 | José Boekema


Over José Boekema

Ik ben José, ondernemer, illustratief ontwerper en verrukt over illustraties en een goed ontwerp dat inspireert, verbindt en jouw verhaal vertelt. Graag neem ik je mee in een creatief proces: van visueel plan tot de realisatie. Het resultaat? Een eigen stijl die jouw product, dienst of boodschap in de spotlight zet. Laten we beginnen.