AutoleasecentrumInfographic Autoleasecentrum

AutoLeaseCenter heb ik leren kennen als een persoonlijke leasemakelaar die onafhanelijk in de makrt staat. Het team vriendelijke professionals werd afgelopen jaar utigebreid en dus was het ook de hoogste tijd voor een nieuw jasje van de website. Tijdens een visuele strategie sessie sprak ik met Ron, eigenaar, over de look en feel van AutoLeaseCenter. We kozen een vriendelijk, zakelijk kleurenpalet. Het bedrijf pakt het net even anders aan dan gebruikelijk is in de privé en zakelijke leasewereld. Deze persoonlijke twist mag ook in de uitingen naar voren komen. 


Infographic Autoleasecentrum

Lease stappen illustreren

De vraag van Ron was of ik na kon denken over een persoonlijk twist op de website; een online campagne, een illustratie passend bij hun dienstverlening. Het ontwerp moest aansluiten bij het ontwerp wat op dat moment door een ander bureau gemaakt werd. Tijdens de schets & sfeer fase heb ik de stappen die de klant van AutoLeaseCenter doorloopt uitgetekend. Vervolgens heb ik Ron het concept van de infographic voorgelegd. De infographic kan in de toekomst ook interactief geanimeerd worden. 


Na akkoord heb ik twee versies van de infographic uitgewerkt. Een illustratie voor de privé markt en een illustratie voor de zakelijke markt. Tegelijkertijd ontstond het idee om het team uit te werken in geïllustreerde iconen. Deze kunnen op verschillende plekken in de website gebruikt worden. Dit geeft een persoonlijk en speel karakter, onderdeel van het strakke ontwerp. 

Ik vind het erg leuk om mensen en processen te illustreren. Het visueel uitwerken van de stappen van de infographic was dan ook mooi werk. Het resultaat is te bekijken op de website van Autoleasecenter.nl

"Je enthousiasme, initiatieven en inzet zijn erg aanstekelijk. Je hebt mij onlangs volledig verrast met een sessie inclusief moodboard en ideën voor acties. Dit waardeer ik heel erg en vind het leuk hoe je met mij meedenkt om AutoLeaseCenter een onderscheidend karakter in de markt te geven." 

- Ron Molendijk, eigenaar AutoLeaseCenter