Omslag ontwerp
en illustratieElk jaar maakt de Dimence Groep een jaarverslag, 'De Verbinding'. Voor dit verslag heb ik en grafisch ontwerp gemaakt, inclusief een stramien dat elk jaar gebruikt kan worden. Als illustratief ontwerper bied ik een totaal pakket aan. Ik denk vooraf mee over het concept, maak een grafisch ontwerp voor de layout van het verslag en maak omslag ontwerpen met bijpassende illustraties of zoek foto's. Tijdens de visuele strategie sessie met de communicatie adviseur van Dimence kwam naar voren dat er voor deze edititie illustraties voor de omslag mochten worden gemaakt. 


Jaarverslag

Mijn doel is om het jaarverslag een fris uiterlijk te geven. Wel in dezelfde stijl als het jaar ervoor, maar net even anders. Hierdoor word je geprikkeld om het verslag te bekijken en te lezen. De stichtingen van de Dimence groep bieden geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Samen werken ze aan een beter leven voor patiënt en cliënt. Ik wilde de verschillende mensen in beeld brengen, in verbinding. Waar kan dat beter dan aan tafel? Ik illustreerde de omsalg illustratie met daarop diverse mensen. Door het verslag heen komen elementen terug uit de omslag illustratie. Dit geeft eenheid aan het verslag en ook weer 'verbinding'. 


"In de Verbinding willen we verhalen laten zien van het afgelopen jaar. Verhalen die gaan over onze cliënten, klanten of vrijwilligers. Het ontwerp van het jaarverslag draagt zeker bij aan de leesbaarheid en herkenbaarheid van onze jaarlijkse uitgave. Dat krijgen we ook terug van onze relaties."

- Rita Kamphuis, Corporate marketing- en communicatieadviseur Dimence Groep