Offerte layoutProfessionele indruk

Offertes maken is voor de meeste ondernemers niet de meest favoriete bezigheid. Het kost vaak veel tijd om een offerte op maat te maken en soms komt hij uiteindelijk op het bureau terecht van iemand die je niet kent die er wel over moet beslissen. Het is daarom belangrijk dat je offerte een goede indruk maakt. Uiteraard verzorgd en netjes. Maar je kan ook net even een stapje verder gaan en je onderscheiden met een mooie layout en een pagina met uitleg over jezelf, je bedrijf en bijbehorende werkwijze. 

Een offerte layout laten ontwerpen is een geweldige manier om jezelf te presenteren in een stijl die bij je bedrijf past. Door je eigen werkwijze helder op papier te zetten heb je niet alleen een visueel aantrekkelijk overzicht, maar ook een tool om sneller offertes te maken en prijzen te berekenen. 


Professionele indruk

"Na een gesprek met een potentiële klant is het mooi als je als ondernemer een offerte mag schrijven. Mijn offertes waren vaak niet meer dan een zakelijke opsomming van afspraken, planning en kosten. Ik wilde graag meer van mezelf als ondernemer laten zien, ook in mijn offertes. Met José ging ik daarover in gesprek en er volgde een creatieve sessie waarin ze me aan het denken zette over wat ik dan precies wil laten zien. Het resultaat is een offertesjabloon, waarin ik eenvoudig de zakelijke afspraken op een rijtje kan zetten, maar waarin ik vooral laat zien wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. Mijn woorden worden versterkt door de beelden en het ontwerp van José. Mijn offerte is nu meer dan een offerte. Het is het verhaal van Ten Kate Communicatie"

- Trea Ten Kate 

Tekstschrijver Trea wilde graag een offerte layout voor haar toekomstige offertes. Samen begonnen met een visuele strategie sessie, waarin we brainstormden over de verschillende onderdelen van de offerte. Denk bijvoorbeeld aan een voorwoord, werkwijze, dienstverlening, de klant en opdracht, algemene voorwoorden en de prijsopgave zelf. Zoals je ziet heeft het moodboard veel roze, zwart en grijs. Voor het uiteindelijke ontwerp kozen we een zwart/grijze basis met knalroze elementen, passend bij de bestaande huisstijl van Trea. 

Benieuwd hoe een offerte er in zijn geheel uit ziet? Vraag een offerte bij mij aan en ik stuur je die van mij toe na ons kennismakingsgesprek